krasse

Smörgåskrasse är en ört som härstammar från södra Europa och Nordafrika. Det odlas vanligen i trädgårdar som en grönsaksväxt, eftersom det är både smakrikt och lätt att ta hand om. Det är en långsamväxande växt som trivs bäst i fuktiga, lätta jordar och som har en kort säsong. För att odla smörgåskrasse är det bäst att så fröna direkt på friland, eftersom de är långsamma att etablera sig.

Smörgåskrasse växer bäst i delvis skugga eller full sol. Den behöver vatten regelbundet, så det är bäst att hålla jorden fuktig. Det är också viktigt att vattna ordentligt efter att fröna har såtts.

Mikrogrönt: Odla krasse inomhus för att äta

1. Köp fröer från en trädgårdscenter som är avsedda för inomhusodling.

2. Följ instruktionerna på fröförpackningen noggrant.

3. Låt fröerna gro i näringsrik jord och ge dem tillräckligt med solljus.

4. Ge plantorna tillräckligt med vatten och näring.

5. Låt plantorna växa till önskad storlek.

6. Skörda krassen när den är mogen.

7. Skölj krassen noggrant innan den äts.

Allt du behöver för att odla microgreens

Så odlar du krasse och mikrogrönt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen